Τύπος και υπογραμμός

Τύπος Νο.1
Μήνυμα στο φέησμπουκ:
-Σε σκεφτόμουν αυτές τις μέρες θες να πάμε για ποτό;

Τύπος Νο.2
Τηλεφώνημα ένα απόγευμα:
-Γεια σου πως είσαι; Είσαι ευχαριστημένη με τα μαλλιά σου;
-Εμ ναι ναι ευχαριστώ είναι πολύ καλά.
-Θα βρεθούμε σύντομα;
-Εεε…για να κάμω ίσιωμα ή θεραπεία εννοείς α; Τώρα να δω πότε εν να έβρω χρόνο να κάμω τούτα τα κάτσαρα! Τώρα να κλείσω καμιά Παρασκευή που βολεύκει να έρτω μετά που τη δουλειά.
-Όχι μόνο για τούτο. Αν θέλεις να κανονίσουμε να τα πούμε χαλαρά. Αρέσκουν μου οι συζητήσεις μας.

Τύπος Νο.3
-Γειά σου.
-Ποιος μιλά.
-Ο τάδε είμαι.
-Ποιος;
-Ο τάδε;
-Πρέπει να κάματε λάθος
-Όι είμαι ο τάδε που το τάδε!
-Ααααα τάδε. Τί κάμνεις;(Πως βρήκες το τηλ. μου;)
-Καλά εσύ;
-Καλά καλά. Με πήρες τηλέφωνο!; (Εννοώντας ναι ακούω…τί θέλεις)
– Ναι για να σε ρωτήσω τί κάμνεις την Πέμπτη.
-Εξαρτάται
– Για να διευθετήσουμε μια συνάντηση, γιατί θέλω την άποψή σου σε κάποια ζητήματα.
– Είναι επαγγελματικής φύσεως; Θες να διευθετήσουμε να περάσεις από το γραφείο;
– Όχι ακριβώς προτιμώ μόνοι μας. Να πούμε και τα νέα μας

Τύπος Νο.4
-Είμαι ο τάδε
-Γειά σου, εγώ η Τάδε
-Με τί ασχολείσαι;
-Με το τάδε εσύ;
– Είμαι μουσικός (κιθαρίστας)
– (Ο σσσσσιτ)Ωραία.
Πλα πλα πλα.
.
.
.
-Ξέρεις νομίζω ταιριάζουμε πολύ.
-Από που το διαπίστωσες;
-Είσαι ο τύπος μου. Αρέσκει μου οτρόπος που σκέφτεσαι

Δεν έγιναν το ίδιο διάστημα αλλά έγιναν ανά διαστήματα. Και από αυτά εμπνεύστηκα τα πιο κάτω: Please bare with me:

Αν κάποιος/κάποια θέλει να αποφύγει γνωριμίες με άτομα που ξέρει ότι δεν έχουν σοβαρό σκοπό ή τις ίδιες ηθικές αρχές χρειάζεται από ένα απλό χαιρετισμό, τηλεφώνημα ή ακόμα και request στο φέησμπουκ να δείξει την στάση της/του.

Σίγουρα είναι εύκολο να κολακευτείς ειδικά αν δεν τα πας καλά με τον άντρα/γυναίκα σου ;h όταν νιώθεις μοναξιά ή kατάθλιψη. Ίσως πιστεύεις ότι θα αναπτερωθεί το ηθικό σου.

Μην κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου.

Κόψε το από την αρχή.

Μάθε να λες όχι ευχαριστώ.

Διάκοψε κάθε συναναστροφή με άτομα που δεν έχουν ωφέλιμες συνήθειες και κρύβουν κινδύνους.Που υποστηρίζουν την αδικία. Όσο διασκεδαστικοί τύποι κι αν φαίνονται. Όσα χρόνια κι αν τους ήξερες. Αν διαπιστώσεις ότι υποστηρίζουν την αδικία,π.χ δεν συμπεριφέρονται με σεβασμό σε γυναίκες ή σε πιέζουν να γίνεις ένα μαζί τους, κοσκίνισε τους.Είναι δύσκολο διότι μπορεί να φαίνεται ότι έχουν και καλές ιδιότητες αλλά η κακή τους διαγωγή θα έχει τελικά αντίκτυπο και σε σένα. Πόσο καθαρό μπορεί να είναι ένα ποτήρι αν βάλεις έστω και μια σταγόνα δηλητήριο. Οι επιβλαβείς συνήθειες που μπορεί να έχουν φίλοι μας όσο καλά κι αν περνούμε μαζί τους κάποτε επηρεάζουν τη νοοτροπία μας, την ανεκτικότητα μας σε κάτι που άλλοτε θα καταδίκαζε η συνείδησή μας. Το τι συμβαίνει με τους εφήβους που είναι πολύ επιρρεπείς σε συμπεριφορές συνομηλίκων, το συναντούμε και στους ενήλικες. Π.χ Στην εργασία νοιώθουν κάποιοι την πίεση να πέσουν σε μοιχεία ακούγοντας άτομα με εξουσία στον οργανισμό στον οποίο εργάζονται, να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Αρχίζουν με το να μειώνουν την αντίστασή τους σε αυτή την ιδέα. Μειώνουν τη ενσυναίσθησή τους(εν σκέφτονται να μπουν στη θέση του συντρόφου τους). Σκέφτονται σαρκικά και εγωιστικά. Προσπαθούν άθελα ή ηθελημένα να βρουν αιτίες ή αφορμές με τους συντρόφους τους για τσακωμούς. Δαπανούν περισσότερο χρόνο στη δουλειά. Αμελούν να ανιχνεύσουν τους κινδύνους. Αποξενώνονται συναισθηματικά με τις συντρόφους τους και έτσι σταδιακά (ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ σταδιακά) οδεύουν προς τη μοιχεία.

Μόνο με ριζικές αλλαγές θα το καταφέρεις. Η αραιή επικοινωνία δεν βοηθά. Μην εμπιστεύεσαι τόσο στον εαυτό σου. Τί δεν είσαι άνθρωπος; Νομίζεις δεν θα πέσεις. Μα δεν σε τραβά ερωτικά η συγκεκριμένη; Κι άλλοι πολλοί τα είπαν αυτά. Οι πιο μεγάλοι έρωτες και τα πιο μεγάλα λάθη ξεκίνησαν με ένα “Εγώ με αυτόν ποτέ δεν θα…ούτε καν!”

Είσαι πλέον ενήλικας. Την αξία σου δεν τη μετράς με τους πόσους φίλους έχεις ούτε με το πόσους θαυμαστές/θαυμάστριες έχεις. Αλλά αν καταφέρεις να έχεις το σεβασμό από τον άνθρωπό σου. Αν είσαι άξιος να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Και αν έχεις καλή σχέση με το Θεό και τα άτομα που σε αγαπούν πραγματικά. Να μην σε νοιάζει για το τι θα πουν άτομα επειδή προσπαθείς να είσαι ώριμος και ηθικός.

Εβγήκα από δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, άλλαξα κομμωτήριο, άλλαξα χόμπι;..Εκεί όπου υπήρξαν περιπτώσεις που θα ενέδινα σε προτάσεις που πιθανόν να εβρέθουμουν ερωτευμένη/ος με λάθος άτομο (γνωρίζοντας τη διαγωγή τους) τις απέφυγα; Στην αρχή διερωτάσαι πως θα ήταν αν…Ειδικά σε περιόδους μοναξιάς. Αλλά μόνο έτσι εν να μπορώ να λέω ότι υπήρξα σοφή/ος σε κάποιες περιπτώσεις (σε άλλες χαζή/ος αλλά τέσπα λάθη ίσως γίνουν, αλλά ας τα αναγνωρίσουμε τζαι να τα αλλάξουμε) και είδα τον κίνδυνο και απομακρύνθηκα.

Έτσι είναι κυρίες και κύριοι. Εν περιμένεις να φκεις ραντεβού (μα ένα καφέ πίνουμε είμαστε τζαζ φρέντς…σαχλαμάρες) ή εν δέχεσαι φιλοφρονήσεις ή να μένεις σπίτι του/της επειδή εν να σου προσφέρει δωρεάν διαμονή. Καλύτερα να πληρώνεις ξενοδοχείο, να μην πας στη χώρα… παρά να πληρώνεις τα μαλλιοτζέφαλά σου μετά. Η να πληρώνεις το τίμημα να χάσεις για μια επιπολαιότητα τζαι που ένα λάθος (που εθελοτυφλούσες όταν έβλεπες τα σημάδια και τις προειδοποιητικές πινακίδες) τη γυναίκα, τον άντρα ή την αξιοπρέπειά τζαι την τιμή σου.

Μιλούμε τωρά για παντρεμένους/ες, δεσμευμένους/ες. Διότι ελύσαν τα αυτιά μου που τα πολλά που ακούν για χωρισμούς εξαιτίας απιστίας. Μα εν τζαι να περιμένεις να πεις όχι όταν είσαι τίτσιρος με το κρεβάτι (με συγχωρείτε)ή μεθυσμένος ή σαγηνεμένος που τα μελισταλακτα χείλη της τζαι το ντεκολτέ της ή όταν κυκλοφορεί ημίγυμνη τζείνη στο σπίτι που σε φιλοξενεί. Βάλε όρια στη ζωή σου τζαι αρχές. Το όι λαλείς το που την αρχή. Που το που ανιχνεύεις τον κίνδυνον. Που το ρικουέστ στο φέημπουκ. Φκάλω το καπέλο σε τούτα τα άτομα που εν σοβαροί τζαι σκέφτουνται πριν δράσουν. Εν τζείνοι οι λίοι που περιτριγυρίζονται από άτομα που τους σέβονται πραγματικά. Εξού και ο τίτλος. Τύπος και υπογραμμός είναι ο άνθρωπος που ξέρει να συμπεριφέρεται σωστά σε όλες τις οδούς του. Ο δίκαιος και τίμιος! Τέτοιοι εν καλά να είναι τα παραδείγματά μας.

Αν ήταν για την αρφή ή την κόρη σου εν ήταν να διακρίνεις τους κινδύνους; Μιλούμε όμως τζαι για ελεύθερους/ες που ξεκινούν γνωριμία με λάθος άτομα (για τους ιδίους) ή χωρίς σοβαρό σκοπό. Επιπόλαια.

Όπως έλεε τζαι η γιαγιά μου: Η τιμή, τιμή δεν έχει…τζαι χαρράς τον που την έσσει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s