Θέλω να μάθω να αγαπώ!

Άκουα τις σειρήνες σήμερα σαν οδηγούσα να πάω στη δουλειά! Τότε ήρτε στο νου μου το τραγούδι των Περλ Τζαμ: Χήαρ Δε Σάηρενς…τζαι σε ένα κομμάτι λέει:

Hear the sirens,
Hear the circus so profound.
I hear the sirens
More and more in this here town…

Σειρήνες. Θεότητες που σχετίζονταν με το νερό, τον έρωτα και το θάνατο. Ακριβέστερα… οι  θαλάσσιοι δαίμονες της Ελληνικής Μυθολογίας. Σειρήνες που φέρνουν αναμνήσεις ή απλά νοερές αναπαραστάσεις σε ένα νησί που θέλει να ξεχάσει! Που ακόμα τζαι σήμερα  ζει τραγωδίες!

Το 2016 εν επρόλαβε να μπει τζαι ήδη εκρούσαμε κυριολεκτικά, δίπλα μας οι πολέμοι συνεχίζουνται τζαι εντείνονται…οι νεκροί αυξάνονται…οι πρόσφυγες ψάχνουν καινούριες πατρίδες…οι τρομοκράτες δρουν με μεγαλύτερη συχνότητα…οι χώρες φκαίνουν που την Ευρώπη, η Αμερική ετοιμάζεται να βάλει στην εξουσία ρατσιστή πρόεδρο. Τζαι εντείνεται το μίσος ο ένας για τον άλλο. Εμάθαμεν να σκοτώνουμε, να βιάζουμε, να αδικούμε, να εκβιάζουμε, να εκφοβίζουμε, να ζηλεύκουμε, να θυμώνουμε τζαι εξεχάσαμε να αγαπούμε. Τζαι εν εύκολο να αγαπάς τζείνους που εν ίδιοι μαζί σου. Αλλά το σημαντικό εν να αγαπάς τζαι να σέβεσαι τον άνθρωπο που έχει διαφορετική θρησκεία, χρώμα, ιστορικό, φύλο…καθώς τζαι άτομα που σε αδικούν. Ποιος εν να μας διδάξει την αγάπη; Η αγάπη εν το πιο δύσκολο αλλά τζαι ζωτικό  στη ζωή μας. Εν καρπός που αν φάεις διά σου ειρήνη διανοίας τζαι μιτσιανίσκει το φόο σου! Έχω ένα εδάφιο που το έστελνα κάποτε σε άτομα που αγαπούσα τζαι  είναι τούτο δαμέ:

Η αγάπη  είναι μακρόθυμη και δείχνει καλοσύνη. Η αγάπη δεν ζηλεύει, δεν κομπάζει, δεν φουσκώνει από υπερηφάνεια,  δεν συμπεριφέρεται άπρεπα, δεν ζητάει τα δικά της συμφέροντα, δεν εξάπτεται. Δεν κρατάει λογαριασμό για το κακό.Δεν χαίρεται για την αδικία, αλλά χαίρεται με την αλήθεια. Ανέχεται τα πάντα, πιστεύει τα πάντα, ελπίζει τα πάντα, υπομένει τα πάντα. Η αγάπη ποτέ δεν χάνεται”.

Ξέρεις, νευριάζω με τον εαυτό μου! Εν πολλά εύκολο να κάθεσαι στη δουλειά τζαι να θωρείς τις ειδήσεις. Το τι εσυνέβηκε στη Νίκαια, στο Βέλγιο, στην Κωνσταντινούπολη, στη Συρία…Τζαι να κρίνεις άλλους για το φανατισμό τους τζαι τα κράτη για την αδυναμία παροχής ασφάλειας.

Εγώ φταίω εμένα! Γιατί ενώ ήξερα ότι η αγάπη είναι το κλειδί… εν την είχα. Εν δείχνω πάντα καλοσύνη. Μες το δρόμο άμαν οδηγώ συμπεριφέρουμαι άπρεπα. Εξάπτομαι καθημερινά. Εκρατούσα για χρόνια λογαριαμό για κακό και αδικία που εθεωρούσα ότι μου έκαμε κάποιος. Μπορεί να εθεωρούσα ότι ποτέ δεν χαιρόμουν με την αδικία αλλά όταν “οι εχθροί” μου εταλαιπωρούνταν ένιωθα ικανοποίηση. Είχα χάσει την αγάπη μου! Ενόμιζα ότι με το να σκληρύνω εν να δυναμώσω…να γίνω πιο ανθεκτική…Ήθελα να είμαι αναίσθητη να μεν με επηρεάζουν οι άλλοι . Πόσο άδικο είχα. Θέλω την αλλαγή στον κόσμο….μια αλλαγή που εν επέβαλα στον εαυτό μου.

Συγνώμη κόσμε! Συγνώμη και σε σένα που σε πρόσβαλα με σκέψεις, με λόγια ή με πράξεις μου! Εν να γίνω διαφορετική;;;;;;;;; Εν ξέρω! Θέλω! Πολλές φορές αποτυγχάνω! Θέλω να μάθω να αγαπώ! Όι μόνο στα εύκολα αλλά τζαι στα δύσκολα! Απολογούμαι κόσμε για εμένα τζαι τους όμοιους μου! Αγάπα με πίσω τζαι συγχώρα με…πέρκει κάποιοι που μας επιβιώσουν!

2 thoughts on “Θέλω να μάθω να αγαπώ!

  1. Θέλει έργα για να αλλάξεις, κόπο, κόστος. Αν είσαι διαθέσιμη να πληρώσεις το κόστος θα αλλάξεις τζιείνον που θέλεις να αλλάξεις (αν θέλεις). Τα άλλα είναι λόγια 🙂

  2. acera αυτό λέω…να είσαι πρόθυμος να ταπεινωθείς τζαι να προκαλέσεις την αλλαγή πρώτα στον εαυτό σου!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s