Μιλάς Μπλόγκικα;

Είναι ενδιαφέρον το πόσες διαφορετικές ερμηνείες μπορείς να κάνεις ενός γραπτού κειμένου διότι:

α) Κάποιος ίσως να δώσει έμφαση σε μεμονομένες λεπτομέρειες. Να τις αφαιρά από τα συμφραζόμενα…

β) Μπορεί να ταυτίσει ένα κομμάτι της ζωής του με τα γραφόμενα του άλλου και να το δει από τη δική του πλευρά.

γ)Κάνει επεκτατικές αναφορές. Δηλαδή βγάζει συμπεράσματα…Τις πλείστες φορές λανθασμένα διότι υπάρχει η έλλειψη των ικανοποιητικών πληροφοριών. Και αυτό δεν είναι αρνητικό αλλά το να βασίζεται στις ικασίες του για να δώσει συμβουλές και…μπορεί να βγει εύκολα εκτός θέματος. Έστω κι αν οι συμβουλές είναι καλοπροαίρετες. Ο συγγραφέας του κειμένου λαμβάνοντας την εισήγηση σκέφτεται: “Τί στο καλό εθκιάβασε τζαι πως τα εσύνδεσε;”

Αν πρόκειται για δικά μου συγγράματα …Προτιμώ να με ρωτούν διευκρινιστικές ερωτήσεις παρά να προβαλουν μια λανθάνουσα ερμηνεία τους.

Τζάζ σέηηην!  Είπα εξ αρχής δαμέσα γράφω με συνειρμούς. Πολλές φορές εν βοηθώ στο να μεταφέρω το σωστό μήνυμα! Αλλά προσπαθώ!  Χρησιμοποιώ συμβολισμούς…αλλάζω γένη, πρόσωπα…Προσθέτω τζαι αφαιρώ…διότι θέλω να μεταφέρω ιστορίες δικές μου τζαι ιδέες. Όχι τα νέα του Μπι Μπι Σι! Ούτε του Σι Εν Εν.

Χαβ ε λόβελυ ίβενινγκ!

2 thoughts on “Μιλάς Μπλόγκικα;

  1. Like στον τιτλο του post:)
    Προφανως ειμαι κι εγω (μεταξυ αλλων ελπιζω) μερος της εμπνευσης αυτου του post.
    Τα γραφεις σωστα, αυτα που λες περι εμφασης σε λεπτομερειες, ταυτισης, και ελλειψης πληροφοριων απο τον αναγνωστη. Ειναι μερος της ιδιαιτεροτητας του να διαβαζεις ενα blog παρα ενα site ειδησεων. Και φυσικα ως αποτελεσμα μπορει να δινονται συμβουλες που να μην κολλουν οπως λες. Ωστοσο εσυ που ξερεις την κατασταση, φιλτραρεις αυτα που διαβαζεις και επιλεγεις. Ακομη και να κολλουσαν οι συμβουλες, (σωστες η λανθασμενες) εννοειται οτι εσυ κρινεις τι λεει ο καθενας και δεν υποχρεωνεσαι να ακολουθησεις αυτο που λεει ο καθε αγνωστος. Ειναι λιγο υπερβολικο imo να λες οτι σε ενοχλει το συμπερασμα που βγαζει ο καθενας και να λες οτι προβαλλει λανθανουσες ερμηνειες και οτι προτιμας να σε ρωτουν πριν να πουν κατι. Μπορεις αν θελεις να απαντησεις σε ενα σχολιο εαν νιωθεις την αναγκη να ξεκαθαρισεις κατι, η εαν θελεις να συζητησεις/ακουσεις την αποψη καποιου τριτου. Σε διαβαζουμε γιατι μας αρεσει, σχολιαζουμε γιατι ειναι ωραιο το αισθημα συμμετοχης, και προφανως οχι για να σε κρινουμε η να σου δωσουμε λυσεις η κατευθυντηριες οδηγιες για το πως να ζησεις. Φιλικα παντα

  2. Ανώνυμε μπλοκ-χολικέ! 🙂 Σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου! Έχεις καλές επικοινωνιακές δεξιότητες και το κρίνω από το γεγονός ότι απάντησες σε αυτή την ανάρτηση μου ξεκινώντας από αυτά που θεωρείς θετικά και μετά κάνεις τις εισηγήσεις σου. Η υπερβολή…η χρήση της λέξης “υπερβολή” ή το να πεις σε κάποιο”υπεραναλύεις” έχει (θέλω να πιστεύω…άθελά σου)κριτική και βάζει το δέκτη σε κατώτερη θέση ή ακούγεται συγκαταβατικό (patronising: To treat in a condescending manner, often in showing interest or kindness that is insincere)… Αυτό! Σε ευχαριστώ και πάλι που με διαβάζεις και που σχολίασες! 🙂

Leave a comment